Kemianteollisuuden yritykset: ”Kaikki tuki Ukrainalle sodan loppuun saakka”

Suomen on jatkettava Ukrainan tukemista kaikin mahdollisin keinoin, jotta Ukraina voittaa sodan.

Tätä mieltä on noin 90 prosenttia Kemianteollisuus ry:n jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä.

Kemianyrityksistä lähes 60 prosenttia on tukenut Ukrainaa rahallisesti tai materiaalisesti menneen vuoden aikana. Noin 40 prosenttia vastanneista yrityksistä aikoo myös jatkaa tuen antamista.

”Ukraina on joutunut hirvittävän sotilaallisen hyökkäyksen uhriksi. Meidän velvollisuutemme on auttaa ja tukea Ukrainaa kaikin mahdollisin keinoin”, kiteyttää Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto tiedotteessa.

”Venäjän toivoman nopean valtauksen sijaan sota on pitkittynyt, eikä nopeaa rauhaa näytä olevan valitettavasti näköpiirissä. Ainoa edellytys rauhalle on Venäjän täydellinen vetäytyminen kaikilta valloittamiltaan alueilta ja syyllisten saattaminen vastuuseen teoistaan.”

Kemianteollisuus ry toteutti tuoreimman kyselynsä tällä viikolla. Toimialajärjestö kysyi jäsenyritystensä johtajilta, millaisilla toimenpiteillä ne ovat tukeneet Ukrainaa vuoden aikana ja aikovatko ne jatkaa tukea.

Sekä humanitääristä että aseellista apua

Suomi on tähän asti tukenut Ukrainaa yhteensä noin 770 miljoonalla eurolla. Kemianteollisuuden yritysjohtajien vankka käsitys on, että tukea, myös Suomen valtion tasolla, on jatkettava niin kauan kuin sota jatkuu.

”Kyselyssä yrityksemme toivoivat, että valtio tarjoaa Ukrainalle humanitäärisen avun ja turvapaikkojen myöntämisen lisäksi aseellista apua muun muassa lähettämällä ammuksia, aseita ja panssariajoneuvoja sekä myös tarjoamalla lisää koulutusta sotilaille”, Aalto kertoo.

”Vaikka sota on jatkunut jo vuoden, huomion ei tule herpaantua. Ukrainaa ei saa unohtaa. On tärkeää, että EU pysyy yhtenäisenä Venäjään kohdistuvissa pakotteissa ja muissa toimissa.”

Kemianteollisuus ry liittoperheineen kerää parhaillaan uutta lahjoitusta Ukrainalle. Ensimmäisen lahjoituksensa ala teki jo maaliskuussa 2022.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.

(Kuva Scanstockphoto) ”Tuki Ukrainalle on meidän kaikkien velvollisuutemme. Kannustamme kaikkia valtioita, yhteisöjä, yrityksiä, järjestöjä ja yksittäisiä ihmisiä auttamaan Ukrainaa”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Lue myös:

Kemianyritykset: Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus riski investoinneille

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia