Kemianteollisuus jatkaa Ukrainan tukemista – liittoyhteisö tekee lisälahjoituksen

Kemianteollisuuden liittoyhteisö tekee uuden rahalahjoituksen Ukrainalle. Samalla se kannustaa myös muita yhteisöjä, yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä jatkamaan tukea, kunnes sota loppuu.

Kemianteollisuus liittoperheineen on kerännyt yhteensä 36 000 euron summan, joka lahjoitetaan Kriisinhallitsijat ry:n Operaatio Ukrainan kautta.

”Haluamme omalta osaltamme kantaa kortemme kekoon. Avun tarve on sotaa käyvässä maassa valtava, ja jokainen euro tulee tarpeeseen”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Aalto korostaa, että Ukrainan auttaminen kaikin mahdollisin keinoin on tarpeellista ja kaikkien velvollisuus niin kauan, kunnes sota päättyy ja jälleenrakennus on saatu vauhtiin.

”Myös kemianteollisuuden yrityksissä on tekemämme kyselyn perusteella vankka tuki Ukrainalle. Yrityksissä ymmärretään erittäin hyvin, kuinka hirvittävissä olosuhteissa Ukraina elää ja taistelee puolustautuakseen Venäjän hyökkäykseltä.”

Kemianteollisuus ry:n jäsenyrityksistä lähes 60 prosenttia on tukenut Ukrainaa sen jälkeen, kun Venäjä 24. helmikuuta 2022 hyökkäsi maahan. Rahallista tukea on annettu 550 000 euron ja materiaalista tukea lähes 100 000 euron arvosta.

Liittoyhteisön tuoreesta lahjoituksesta vastaavat yhdessä emojärjestön kanssa Akkuteollisuus ry, Kasvinsuojeluteollisuus ry, Kenkä- ja nahkateollisuus ry, Kierrätysteollisuus ry, Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry, Kultaseppien Työnantajaliitto ry, Kumiteollisuus ry, Lasikeraaminen teollisuus LT ry, Lääketeollisuus ry, Muoviteollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry. Veneteollisuuden Työnantajat ry, Väriteollisuusyhdistys ry ja Öljytuote ry.

Lue myös:

Kemianteollisuuden yritykset: ”Kaikki tuki Ukrainalle sodan loppuun saakka”


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia