Kemira satsaa uusiutuviin polymeereihin – Kokemäellä käynnistyy loppuvuodesta uusi tuotantolaitos

Uusiutuvia materiaaleja valmistava tuotantolaitos integroidaan Finnamyl Oy:n Kokemäellä toimivaan biojalostamoon.

Loppuvuonna 2024 starttaava laitos ryhtyy tuottamaan biopolymeereja uudenlaisella prosessilla, jonka on kehittänyt Kemiran yhteistyökumppani IFF.

Kokemäen tehtaasta tulee maailman ensimmäinen teollisen mitan kaupallinen tuotantolaitos, jossa IFF:n entsymaattinen polymerointiteknologia (Designed Enzymatic Polymerization DEB) otetaan käyttöön.

IFF (International Flavours & Fragrances) on yhdysvaltalainen yhtiö, joka tuottaa maku- ja tuoksuaineita sekä kosmeettisia aktiiviaineita. Yhtiöllä on toimipisteitä yli 40 maassa.

Perunatuotteistaan tunnettu elintarvikeyritys Finnamyl kuuluu tätä nykyä Chemigate-konserniin, joka on puolestaan Bernerin tytäryhtiö.

Kemira tähtää uusiutuvien ykköseksi omalla alallaan

Kemiran ja IFF:n yhteistyön tarkoitus on tuoda uusia biotuotteita Kemiran asiakkaille sellu-, pakkaus- ja kartonkiteollisuudessa sekä teollisessa ja kunnallisessa vedenkäsittelyssä.

Uutuudet tehostavat erityisesti tuotannon vedenpoistoa ja parantavat pakkausten lujuus- ja pintaominaisuuksia.

”Tämä on merkittävä askel kasvustrategiamme toteuttamisessa matkallamme johtavaksi uusiutuvien materiaalien tuottajaksi alallamme”, kertoo Kemiran Growth Accelerator -yksikön johtaja Sampo Lahtinen.

Innovatiivinen tuotantoteknologia mahdollistaa Lahtisen mukaan erittäin suorituskykyisten uusiutuvien, helpommin kierrätettävien ja biohajoavien biopolymeerien tuotannon.

”Uuden bioteknologiaan perustuvan materiaali-innovaation käyttöönotto Chemigaten biojalostamolla hyödyntää paikallista osaamista ja tukee vastullisten materiaalien tuotantoa, joka on linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa”, sanoo Chemigaten toimitusjohtaja Tom Schauman.

(Kuva Wikimedia) Finnamyl valmistaa Kokemäellä erilaisia perunatärkkelys- ja perunaproteiinituotteita kuluttajille ja teollisuudelle. Biojalostamoon integroidaan pian Kemiran uusi tuotantolaitos.

Lue myös:

Kemiran biopohjaiset kartonkipäällysteet etenevät kohti kaupallistamista


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 28.2.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia