Kokkola ottaa vetovastuun akkukemian innovaatioekosysteemin vahvistamisesta

Kokkolan kaupunki kumppaneineen ryhtyy vahvistamaan suomalaista akkukemian innovaatioekosysteemiä.

Akkukemia ja -kemikaalit on yksi kuudesta vetovastuuhankkeesta, joissa kehitettävät teemat perustuvat valtion ja 16:n kaupunkiseudun solmimiin ekosysteemisopimuksiin.

Kaksivuotisten hankkeiden ideana on täydentää ja lujittaa alueiden yhteistä osaamista. Yhteistyöllä pyritään lisäämään myös suomalaisen osaamisen kansainvälistä näkyvyyttä.

”Hankkeet lisäävät osaamiskeskittymien välistä yhteistyötä ja työnjakoa innovaatiovetoisen kasvun aikaansaamiseksi”, sanoo kansallisen ohjausryhmän puheenjohtaja Petri Peltonen.

”Teemoissa korostuvat osaamisen vahvistaminen, ennakointi- ja innovointitoiminta, uusien teknologioiden kehittäminen sekä alueiden välisten ja kansainvälisten kumppanuuksien edistäminen.”

Taustalla pitkäjänteinen työ

Kokkola on tehnyt työtä kemian hyväksi 1990-luvulta lähtien. Toimintaympäristöön on tehty useita investointeja, ja alalla on toteutettu lukuisia kehitysprojekteja ja -ohjelmia.

”Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen siitä, että Kokkolan vetovastuuhanke etenee”, sanoo Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

”Kaupungin ja suomalaisen akkuteollisuuden näkökulmasta tämä on merkittävä sijoitus alueiden väliseen koordinoituun kehitystyöhön.”

Kokkola on Sandbergin mukaan viime vuosina profiloitunut akkukemian osaamisen kärkipaikaksi. Alueella yhdistyvät tutkimus, koulutus, teollisuus ja teollinen infra.

Akkukemian vetovastuuhankkeessa ovat Kokkolan lisäksi mukana Vaasa, Pori, Turku, Lappeenranta, Jyväskylä ja Kuopio.

Yhteisiä teemoja kestävä energia, tuotanto ja kulutus

Ekosysteemisopimusten yhteisiä teemoja ovat kestävä energia, teollisuus, tuotannon ja kuluttamisen mallit ja terveellinen, hyvinvoiva elämä.

Digitaalisen terveyden ja hyvinvointiteknologian vetovastuuhanketta johtaa Oulu ja fotoniikan kaupunkiekosysteemiä Joensuu.

Vihreän sähköistämisen kansallista ekosysteemiä vetää Lappeenranta ja Sport Suomi -ekosysteemiä Jyväskylä.

Kuudes ekosysteemihanke on suomalainen osaaminen ja liikkuvien työkoneiden kaksoissiirtymä, josta on vastuussa Tampere.

Lue myös:

Kokkola teroittaa akkukemian kärkeä

Kestävän akkuekosysteemin rakentajille suurrahoitus

Strategia vie Suomea kestävän akkutuotannon pioneeriksi

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia