Naantalin vetylaitoshanke sai uutta vahvistusta

Kehitys- ja sijoitusyhtiö Flexens liittyy mukaan Lounais-Suomen vetytaloushankkeeseen. Flexensistä tulee osakas Green NortH2 Energy Oy:ssä, joka suunnittelee vihreän vedyn tuotannon käynnistämistä Naantalissa.

Green NortH2 on insinööritoimisto Elomaticin tytäryhtiö.

Elomaticin toimitusjohtaja ja Green NortH2:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Rautaheimo pitää Flexensin osakkuutta tervetulleena lisänä yhtiön omistajapohjaan.

Vihreän sähkön tarve yhtiön vedyntuotantoprojektissa Naantalissa kasvaa hänen mukaansa nopeasti. Hän näkee yhteistyön erityisenä vahvuutena Flexensin paikallistuntemuksen ja kontaktit energiantuotannossa Ahvenanmaan alueella.

Vetylautta Ahvenanmaalle

Flexensille kyseessä on ensimmäinen sijoitus energiainfrastruktuuriin Ahvenanmaan ulkopuolella. Yhtiöllä on vetyalan kokemusta Power2AX-projektista, jonka tavoitteena on vetykäyttöinen liikennelautta ja vihreän vedyn tuotantolaitos Ahvenanmaan saaristoon.

Flexens on myös Suomen vetyklusterin HCF:n perustajajäsen.

”Olemme iloisia yhteistyöstä Green NortH2:n kanssa, kun lähdemme laajentamaan toimintaamme meriliikenteen vihreiden polttoaineratkaisujen parissa”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Berndt Schalin tiedotteessa.

Naantalin voimalan alueelle rakennettavan laitoksen on ensi vaiheessa määrä tuottaa vetyä paitsi meri- myös raskaan liikenteen polttoaineeksi. Sivutuotteena syntyvä hukkalämpö hyödynnettäisiin kaukolämpönä.

Myöhemmin laitos jalostaisi vedystä synteettistä polttoainetta, kuten metaania tai ammoniakkia.

(Kuva Markus Rantala) Naantalin voimalaitoksen alue mereltä kuvattuna.

Aiheesta aiemmin:

Naantalin voimalan alueelle suunnitteilla vedyn tuotantolaitos

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia