Nesteen uusiutuvaa dieseliä tankataan nyt Amsterdamin lentoasemalla

Amsterdamin Schipholin lentoasema siirtyy tammikuussa 2023 tankkaamaan kaikki aseman maa-ajoneuvot ja dielselkäyttöiset laitteet Nesteen uusiutuvalla dieselillä.

Schipholin maahuolinnassa on käytössä noin 1 900 dieselajoneuvoa, sekä tavallisia henkilö- ja pakettiautoja, traktoreita ja trukkeja että erikoistunutta maalaitteistoa, kuten lastaushihnoja, lava- ja konttinostimia, nostimella varustettuja catering-autoja, lentokoneiden tankkausautoja, matkustajaportaita ja maavirtalaitteita.

Polttoaineen Schipholin ajoneuvoihin ja laitteisiin toimittaa KLM Equipment Services (KES), joka hankkii uusiutuvan dieselin Nesteen kumppanilta EG Groupilta.

Dieselin jakelevat eteenpäin lentokentän seitsemän päivää viikossa toimivat jakeluasema ja kolme säiliöautoa.

Myös uusiutuvaa lentopolttoainetta

Sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista syntyvä diesel on niin sanottu drop in -polttoaine, jonka käyttö ei edellytä muutoksia nykyisiin ajoneuvoihin ja laitteisiin, energiajärjestelmiin tai polttoaineen jakelujärjestelmiin. Neste on maailman suurin uusiutuvan dieselin valmistaja.

Schiphol kuuluu niihin eurooppalaisiin lentoasemiin, joilla on tarjolla myös Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta vaihtoehtona fossiiliselle lentopolttoaineelle. Uusiutuva lentopolttoaine voi fossiiliseen verrattuna pienentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia.

Corporate Knights valitsi juuri Nesteen maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukkoon jo 17. kerran peräkkäin. Suomalaishtiö sijoittui vuoden 2023 Global 100 -indeksissä 29:nneksi ja oman toimialansa ykköseksi.

(Kuva) Amsterdamin Schipholin lentoasema on Euroopan kolmanneksi vilkkain.

Lue myös:

Nesteen uusiutuva diesel ja Spinnovan ekokuitu palkittiin hiilikädenjäljestä


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia