Agco Powerin tuotekehitysjohtaja Kari Aaltonen vetypolttomoottorin edustalla uudessa puhtaan energian tutkimuslaboratoriossa. Kuva: Agco Power.

Nokialaisen Agco Powerin puhtaan energian laboratorio starttasi – maatalouskoneet sähköistyvät

Kansainvälinen maatalous- ja täsmäviljelyteknologioiden kehittäjä Agco on avannut ensimmäisen puhtaan energian tutkimuslaboratorionsa Suomen Nokialla.

Konsernin tytäryhtiön Agco Powerin laboratorio tutkii ja testaa maatalouskoneisiin tarkoitettuja akku- ja voimansiirtoratkaisuja.

Laboratorio on osa Agcon 70 miljoonan euron investointia Nokian Linnavuoren tehtaaseen, jonne rakennetaan parhaillaan myös uusia tuotantotiloja.

Linnavuoressa kehitetyillä ja valmistetuilla tulevaisuuden moottoreilla vähennetään maatalouden päästöjä maailmanlaajuisesti, sillä ne toimivat vähähiilisellä tai hiilettömällä sähköllä.

Täyssähköisten maatalouskoneiden kokoa on rajoittanut nykyisen akkuteknologian kapasiteetti, mutta Agco Powerin uusi laboratorio ratkoo tätäkin ongelmaa.

Tuotantoon tulossa ensimmäinen täyssähköinen traktori

”Investoimme voimakkaasti useiden vähähiilisten teknologioiden, kuten työkoneiden ja hybridien sähköistämiseen, tutkimukseen ja kehittämiseen”, kertoo Agcon tuotekehitysjohtaja Kelvin Bennett.

Investoinnit alkavat hänen mukaansa tuottaa tuloksia, sillä yhtiö aloittaa ensimmäisen täyssähköisen traktorinsa Fendt e100 V Varion valmistuksen jo tänä vuonna.

Aiheesta aiemmin:

Jätti-investointi nokialaisen Agco Powerin moottoritehtaaseen – kruununa puhtaan energian tutkimuslaboratorio

Lue myös:

Suomalaishanke kehittää älymaataloutta – innovaatiot pienentämään peltoviljelyn päästöjä

Synteettistä menovettä dieseltraktoriin – vihreästä vedystä ja hiilidioksidista ja tehty sähköpolttoaine käytännön testissä

Agco Power teki Vuoden teollisuusteon


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia