Hytrade laskee tuotantoprosessin kokonaiskustannuksia merkittävästi ja parantaa uusiutuvan vedyn ja sen johdannaisten kilpailukykyä, lupaa toimitusjohtaja Anne Särkilahti. Kuva: Hytrade.

Ohjelmistoalan startup aikoo tehdä vihreästä vedystä huomattavasti edullisempaa

Suomalainen startup Hytrade rakentaa palvelua, jonka on määrä optimoida vihreän vedyn arvoketju ja pudottaa tuotantokustannuksia merkittämäksi.

Ensimmäisen rahoituskierroksensa juuri päättänyt yhtiö on nyt lähdössä jatkokehittämään SaaS-palveluaan (Software as a service) esisiemenrahoituksen turvin.

Hytraden teknologia perustuu siihen mallinnettuun vihreän vedyn arvoketjuun, jonka pohjalta se säätää tuotannon energiantarvetta ja joustavuutta prosessin eri vaiheissa.

Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävä palvelu seuraa kustannustehokkaasti sähkön kulutusta, reaaliaikaista markkinahintaa ja kaupankäyntiä.

”Valtava kiinnostus”

Vihreän vedyn laaja käyttöönotto ei korkeiden kustannusten vuoksi ole ollut tarpeeksi kannattavaa ja kannustavaa, sanoo Hytraden perustaja ja toimitusjohtaja Anne Särkilahti.

”Hytrade ratkaisee tämän haasteen yhdistämällä tekoälyn, koneoppimisen, trading-osaamisen ja uusimman ohjelmistoteknologian raskaan teollisuuden energiankulutukseen uniikilla ja innovatiivisella tavalla”, toimitusjohtaja paaluttaa.

Särkilahden mukaan Hytrade on herättänyt jo varhaisessa vaiheessa valtavasti kiinnostusta vihreää vetyä valmistavien ja hyödyntävien toimijoiden keskuudessa.

”Arvokas kokonaiskuva”

Hytraden operatiivisena johtajana toimii yhtiön toinen perustaja Jukka-Pekka Häkli.

Sekä Särkilahti että Häkli ovat tehneet pitkän uran energia-alalla, ja heillä on vahvaa osaamista raskaan teollisuuden sähkönkulutuksesta ja tradingista.

”Uusiutuvan sähkön energiantuotannon ennustamisen yhdistäminen teolliseen vedyntuotantoprosessiin ja sähkömarkkinoilla tapahtuvaan kaupankäyntiin ja tasehallintaan on monimutkainen tehtävä”, Häkli sanoo.

”Hytrade antaa vihreän vedyn tuottajalle arvokkaan kokonaiskuvan arvoketjusta, joka antaa heille paremmat mahdollisuudet hyödyntää teollisen sähkönkulutuksen joustavuutta ja optimoida uusiutuvan sähkön hintaa.”


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla messulippupaketin arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia