Parhaat puupohjaiset innovaatiot kisaavat taas

Puupohjaisen biotalouden ratkaisuille suunnatun Uusi puu -kilpailun finaaliin on yltänyt kuusi innovatiivista suomalaistuotetta.

Finalistit julkistettiin valtakunnallisilla Metsäpäivillä.

Loppukilpailijoita ovat Sulapacin monikäyttöinen pakkausmateriaali, Papticin kierrätettävä makeispussi, UPM Biomedicalsin nanosellusta tehty haavasidos sekä Lumirin hiilinegatiivinen akustiikkapaneeli.

Finaaliin pääsivät myös KoivuBioTechin koivun kuoresta kehittämä luonnollinen makeutusaine sekä Pyrollin ja Kotkamillsin yhteinen muoviton take away -pakkaussarja.

Oltava kansainvälistä markkinapotentiaalia

Loppukilpailijat valitsi kymmenen hengen tuomaristo, johon kuuluivat kansanedustajat Tiina Elo, Sari Multala, Jari Myllykoski, Anders Norrback ja Arto Pirttilahti.

Muut tuomarit olivat VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin, Suomen Metsäsäätiön toimitusjohtaja Erno Järvinen, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola ja Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö.

Finalistituotteilta edellytettiin, että ne ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä ja vastaavat selvästi yhteen tai useampaan kilpailun esiin nostamaan haasteeseen.

Lisäksi ratkaisujen tulee edistää kestävän kehityksen tavoitteita, ja niillä pitää olla kansainvälistä markkinapotentiaalia.

Uusi puu -kilpailu järjestetään tänä vuonna neljännen kerran. Voittaja selviää PulPaper-verkkotapahtumassa 29. huhtikuuta.

(Kuva: Sulapac Oy) Sulapacin kehittämä, muovia korvaava pakkausmateriaali on yhdistelmä puuta ja biohajoavaa sidosainetta. Kilpailun finaaliin pääsi myös viisi muuta tuotetta.

Nanosellusta tehty haavasidos Uusi puu -kisan voittoon

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia