RiverRecyclen uuden avauksen eli muovilevyvalmistuksen tarkoituksena on todistaa kierrätetyn vähäarvoisen muovin käyttökelpoisuus rakennusmateriaalina. Kuva: RiverRecycle.

Suomalainen RiverRecycle puhdistaa ympäristöä muoviroskasta – avaa kierrätyslaitokset Ghanassa ja Filippiineillä

Jokimuoviroskan keräysyhtiö RiverRecycle on perustanut mekaaniset muovinkierrätyslaitokset Filippiineille ja Ghanaan.

Samalla yhtiö on aloittanut muovijätteen keräämisen paikallisilta kaatopaikoilta.

RiverRecycle keskittyi aiemmin vain jokien puhdistamiseen mutta ottaa nyt haltuun koko arvoketjun.

Yrityksen edistynyt strategia yhdistää kelluvan muovin poistamisen jokiverkostoista, muoviroskan keräyksen maa-alueilta ja muovin kierrättämisen.

Jokien puhdistaminen pysäyttää muovin etenemisen mereen ja tarjoaa raaka-ainetta kierrätykseen. Maalla tapahtuvan keräyksen tarkoitus on estää muoviroskan päätyminen jokiin.

Vähäarvoinen muovijäte hyötykäyttöön

RiverRecyclen uudet hankkeet Filippiineillä ja Ghanassa ovat yhtiölle merkittäviä askelia vähäarvoisen muovin hyötykäytön käynnistämisessä.

Nyt starttaavien tuotantolaitosten kapasiteetti on 1 000 tonnia vuodessa, mutta yhtiö valmistelee jo suurempia yksiköitä, joiden ansiosta muovinkeräys voi laajentua alueelliseksi.

Yhtiö on aloittanut myös muovilevyjen valmistuksen, jonka tarkoitus on todistaa vähäarvoisen kierrätysmuovin käyttökelpoisuus rakennusmateriaalina.

”Kykenemme nyt tarjoamaan ihmisille ja yrityksille konkreettisen keinon vaikuttaa ympäristön puhtauteen yksinkertaisesti valitsemalla oikeanlaisia tuotteita”, sanoo RiverRecyclen perustaja ja toimitusjohtaja Anssi Mikola.

”Suosimalla tuotteita, jotka on valmistettu kierrätetystä jokimuovista, yritykset ja kuluttajat ottavat askeleen kohti puhtaampaa tulevaisuutta.”

Aiheesta aiemmin:

Jokia muovijätteestä puhdistava RiverRecycle pokkasi Vastuullisuusteko -palkinnon

Suomalaislaitteisto kerää muoviroskaa Intian Mumbaissa

VTT:n tutkimus Jakartassa – muovijäte joesta kiertoon


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia