Turun asema maailman ehkäisypääkaupunkina vahvistui – Bayerin uusi lääketehdas käyntiin

Lääkejätti Bayerin Turkuun rakentama uusi tehdas on valmiina tuotantoon. Noin 250 miljoonan euron investointi nostaa yhtiön ehkäisyvälinevalmistuksen kapasiteettia merkittävästi.

Yhtiö valmistaa Turussa polymeeriteknologiaan perustuvia Mirena-hormonikierukoita ja implantteja, jotka on tarkoitettu pitkävaikutteiseen ehkäisyyn.

Tiedotteessaan Bayer kertoo pyrkivänsä tarjoamaan sadalle miljoonalle kehittyvien maiden naiselle mahdollisuuden moderniin ehkäisyyn vuoteen 2030 mennessä.

Turun Artukaisiin noussut uusi tehdas on yksi alan nykyaikaisimmista maailmassa. Tehdas hyödyntää automaatiota, robotiikkaa ja erilaisia toimintaa tehostavia digitaalisia teknologioita.

Uuden laitoksen pystyttämisen lisäksi Bayer on modernisoinut vanhempaa tehdastaan, joka on toiminut Turussa jo 1960-luvulta.

Turun-tehtaan lisäksi Bayer tiedottaa rakentavansa tuotantolaitoksen myös Costa Rican Alajuelaan. Costa Rican investoinnin arvo on 150 miljoonaa euroa.

(Kuva Bayer) Suomalaisella osaamisella kehitettyjä ehkäisyvalmisteita menee Turusta eri puolille maailmaa reilusti yli sataan maahan.

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia