UPM Biochemicals osti saksalaisen teknologiayhtiön – uusiutuvien täyteaineiden kirjo laajenee

UPM Biochemicals on hankkinut omistukseensa saksalaisen SunCoal Industries -yhtiön. Kauppa vahvistaa UPM:n asemaa johtavana uusiutuvien funktionaalisten täyteaineiden (RFF) toimittajana kumi- ja muovimarkkinoilla.

Ligniiniin erikoistunut SunCoal sekä syventää UPM:n biokemikaaliliiketoiminnan teknologiaportfoliota että laajentaa yhtiön uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvien toiminnallisten täyteaineiden tuotevalikoimaa, UPM kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2007 perustetulla SunCoalilla on 30 työntekijää laboratoriossa ja pilotointilaitoksessa Ludwigsfeldessä lähellä Berliiniä.

Saksalaisyritys on keksinyt uuden hydrotermisen käsittelyteknologian ja lisensoinut sen UPM:n puupohjaisten täyteaineiden tuotantoon. Teknologia otetaan ensi kertaa teolliseen käyttöön biojalostamossa, jota UPM rakentaa Saksan Leunaan.

”Yrityskauppa vahvistaa asemaamme uusiutuvien kemikaalien markkinoilla. Biojalostukseen liittyvien liiketoimintojen kasvattaminen on tärkeä osa UPM:n uudistumista”, sanoo UPM:n teknologiajohtaja ja UPM Biorefining -liiketoimintayksikön johtaja Winfried Schaur.

”Lappeenrannan biopolttoainejalostamon, Leunan biokemikaalijalostamon ja Rotterdamiin suunnitellun biojalostamon ansiosta UPM:llä on ainutlaatuinen asema tarjota vaihtoehtoja öljypohjaisille polttoaineille ja kemikaaleille.”

Metsäbiomassa uuden sukupolven biokemikaaleiksi

”Olemme innoissamme, että SunCoal on nyt monien vuosien yhteistyön jälkeen entistä tiiviimmin mukana tukemassa Leunan biojalostamon toteutumista”, sanovat SunCoal Industriesin perustajat Tobias Wittmann ja Friedrich von Ploetz.

”UPM on biotalouden globaali edelläkävijä, ja yhtiön sitoutuminen jalostamon rakentamiseen on hyvä esimerkki onnistuneesta saksalais-suomalaisesta yhteistyöstä kehittyvillä teknologiavetoisilla markkinoilla.”

UPM on investoinut kaikkiaan 1 180 miljoonaa euroa Leunaan nousevaan maailman ensimmäiseen teollisen mitan biojalostamoon. Jalostamo muuntaa sertifioitua metsäbiomassaa seuraavan sukupolven biokemikaaleiksi, muun muassa toiminnallisiksi täyteaineiksi.

(Kuva SunCoal) SunCoal Industries -yhtiön pilotointilaitos toimii Saksan Ludwigsfeldessä.

Lue myös:

UPM Biochemicalsilta uusiutuvia funktionaalisia täyteaineita kumi- ja muovisovelluksiin


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.  

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia