Uudella teknologialla vähähiilisiä betonilattioita – sveitsiläinen kemikaalijätti investoi suomalaiseen Concriaan

Sveitsiläinen Sika AG ostaa osan suomalaisesta Concriasta, jonka teknologia mahdollistaa vähähiiliset betonilattiat. Osana sijoitusta Concria saa käyttöönsä Sikan globaalin tuotanto- ja jakeluverkoston.

Sementtiteollisuuden kehittämän vähähiiilisen Cem III -sementin käyttö voi pudottaa betonin hiilipäästöjä jopa 60 prosenttia.

Vähähiilinen betoni ei kuitenkaan normaalisti kestä esimerkiksi logistiikkakeskusten tai marketien lattioissa, jotka joutuvat erittäin kovalle kulutukselle.

Concrian menetelmät mahdollistavat vähähiilisen betonin hyödyntämisen myös tällaisissa lattioissa.

Vuonna 2012 aloittaneen ylöjärveläisyrityksen teknologia perustuu muun muassa kemikaaleihin, jotka helpottavat lattioiden valua, pinnoitusta, viimeistelyä, hiontaa ja suojakäsittelyä.

”Olemme alusta asti panostaneet merkittävästi tuotekehitykseen luodaksemme alalla jotain täysin uutta”, sanoo Concrian teknologiajohtaja Mika Ahonen, joka iloitsee Sikan sijoituksesta yhtiöön.

”Tuntuu erityisen hyvältä, että meidän vuosien kova työ palkitaan.  Patentoidut betonilattiaratkaisumme tuodaan lähemmäksi asiakasprojekteja maailmanlaajuisesti Sikan avustuksella.”

”Jännittävää ja innovatiivista teknologiaa”

Ostamalla osuuden Concriasta Sika investoi ”jännittävään ja innovatiiviseen teknologiaan lattiateollisuudessa”, sanoo sveitsiläisyhtiön edustaja Ivo Schaedler.

”Tarjoamme alustan maailmanlaajuiselle käyttöönotolle. Samalla lisäämme Sika-tuotteiden myyntiä, kun markkinoimme yhdistettyä järjestelmää.”

Erikoiskemikaaliyhtiön päätuotealueita ovat rakennus-, ajoneuvo- ja laivanrakennusteollisuuden tiivistys- ja liimamassat, betonin lisäaineet,  rakenteelliset vaimennus- ja vahvistusmateriaalit, vedeneristystuotteet, lattialiimat, -tasoitteet ja -pinnoitteet sekä laatoitus- ja vesikatemateriaalit.

Sika ja sen 103 tytäryhtiötä valmistavat tuotteitaan yli 400 tehtaassa eri puolilla maailmaa. Konsernin vuoden 2022 liikevaihto oli 10,5 miljardia Sveitsin frangia.

(Kuva Concria) Concrian Mika Ahonen kuvattiin vuoden 2022 World of Concrete -messuilla Las Vegasissa. Suomalaisyhtiö voitti vuoden innovatiivisimman tuotteen palkinnon messusarjan vuoden 2015 tapahtumassa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia