"Tällä merkittävällä investoinnilla turvaamme juustontuotannon jatkuvuuden pitkälle tulevaisuuteen", kertoo Lapinlahden tehtaan johtaja Aleksi Ylitalo. Kuva: Valio.

Valio satsaa juustonvalmistukseen – Lapinlahden tehtaaseen 60 miljoonan euron investointi

Ruokatalo Valio tekee yli 60 miljoonan euron investoinnin Lapinlahden tehtaansa juustonvalmistusprosessiin.

Investointi käsittää juustolan laajennuksen noin 2 000 neliömetrin verran sekä laitteiden ja pakkaamotoimintojen uusimisen.

Rakennustyöt alkavat kesällä, ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön keväällä 2026.

”Investointi pienentää myös tuotannossa syntyvää hukkaa ja nostaa Lapinlahden tehtaan juustonvalmistuskapasiteettia”, kertoo tehtaanjohtaja Aleksi Ylitalo.

Lapinlahden tehdas työllistää noin 285 henkeä.

Valiolle merkittävä yksikkö

Valion suurimpiin toimipaikkoihin kuuluva Lapinlahti sijaitsee suomalaisen maidontuotannon ydinalueella, jolta se vastaanottaa 415 miljoonaa litraa maitoa vuodessa.

Määrä on noin neljäsosa yhtiön käsittelemästä raakamaidosta.

Kypsytettyjen juustojen lisäksi tehdas valmistaa maitojauhetta, demineralisoitua herajauhetta ja lisäarvojauheita, kuten laktoosittomia maitojauheita ja lastenruokaa.

Juustot menevät pääasiassa kotimaan markkinoille, maitojauheet vientiin.

Yhtiön tuoreimmat investoinnit Lapinlahdelle ovat vuonna 2020 valmistunut kuluttajatuotteiden pakkaamo sekä vuonna 2022 toteutettu energiauudistus, jonka myötä savukaasujen hukkalämpö otetaan nykyään talteen.

Tehtaan energiankulutus pieneni hankkeen ansiosta yli 10 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöt noin 10 000 tonnia vuodessa.

Lue myös:

Kohti kestävää ruokajärjestelmää – Valio vetää Business Finlandin rahoittamaa suurhanketta


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia