Valmetilta uusi optinen anturi paperiprosessien ja jätevesien polymeeripitoisuuden mittaamiseen

Valmet on tuonut markkinoille uuden optisen polymeeripitoisuuden mittausteknologian. Kehittynyt inline-mittaus on tarkoitettu yhdyskuntien ja teollisuuden jätevedenkäsittelyyn sekä paperi- ja kartonkiprosesseihin.

Valmet PCM -anturin tuottama jatkuva, reaaliaikainen mittausdata auttaa optimoimaan prosessia ja antaa mahdollisuuden entistä tarkempaan polymeerien annosteluun ja nopeaan reagointiin häiriötilanteissa.

Kun todelliset polymeeripitoisuudet tiedetään, polymeerien kulutusta voidaan vähentää merkittävästi.

Vakaa polymeeripitoisuus myös parantaa flokkautumista, selkeytystä, vedenpoistoa ja muita keskeisiä prosesseja. Korkeampi suorituskyky säästää energiaa ja vähentää lietemääriä kuljetuksessa ja poltossa.

Paperi- ja kartonkiprosesseihin lisätään kemikaaleja, tyypillisesti polymeereja, hienoaineksen ja täyteaineiden retention parantamiseksi rainan muodostumisen aikana.

Kuusi kertaa enemmän mittaustietoa

Optiikka maksimoi kompaktin anturin mittaustilavuuden. Kun sironneen ja heijastuneen valon keräämiseen käytetään useita optisia kanavia, anturi käsittelee kuusi kertaa enemmän dataa kuin perinteiset ratkaisut.

Jätevesien mittausten yleinen ongelma on anturin likaantuminen, mutta uuden PCM:n pitää puhtaana siihen integroitu automaattinen huuhtelujärjestelmä.

Huuhteluyksikössä on yhde manuaaliselle näytteenottoventtiilille.

(Kuva Valmet) Uusi anturiteknologia tehostaa prosessia ja säästää kustannuksia.


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 31.3.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia