Vedyntuottaja Hycamite kehittää katalyyttejä yhdessä ruotsalaisyrityksen kanssa

Kokkolalainen Hycamite TCD Technologies ja ruotsalainen Hulteberg Chemistry & Engineering aloittavat yhteistyön reaktorien ja katalyyttien kehittämisessä.

Hycamite tuottaa puhdasta vetyä ja teollisuuslaatuista kiinteää hiiltä pilkkomalla metaania. Yhtiö on kehittänyt päästöttömän teknologiansa yhdessä Oulun yliopiston kanssa.

Metaanin termokatalyyttiseen hajotukseen (TCD) tarkoitettu uusi pyrolyysitekniikka tarvitsee vain 13 prosenttia energiamäärästä, jonka vedyn tuottaminen elektrolyysillä vedestä nielee.

Malmössä toimivalla Hultebergillä on laaja kokemus katalyyttien toimittamisesta metaanin höyryreformointiin (SMR) ja esireformointiin kiinteäoksidipolttokennojärjestelmiä (SOFC) varten. Jo kymmenkunta asiakasta käyttää yhtiön tuotteita kaupallisissa järjestelmissä.

”Olemme innoissamme yhteistyön aloittamisesta Hultebergin kanssa, koska meillä on yhteinen näkemys tulevaisuuden laajamittaisesta, uusiin katalyytteihin perustuvasta vedyntuotannosta”, sanoo Hycamiten toimitusjohtaja Laura Rahikka.

Katalyyttiteknologioiden osaajayritys

Hultebergillä on kumppaneina erikokoisia yrityksiä heterogeenisen katalyysin tutkimuksessa, kehittämisessä, laajentamisessa ja käyttöönotossa.

Suurin osa työstä tehdään kolmella katalyyttiteknologian alueella, jotka ovat vedyntuotanto, elektroniikka sekä uusiutuvat ja kierrätetyt polttoaineet ja kemikaalit.

”Hiilidioksidineutraalin vedyn ja korkealaatuisen hiilen tuottaminen biokaasusta tai maakaasusta on keskeinen ponnahduslauta tulevaisuuden kemialliselle synteesille”, sanoo Hulteberg Chemistry & Engineeringin omistaja Christian Hulteberg.

”Hycamiten lähestymistapa on ainutlaatuinen, ja olemme iloisia voidessamme avustaa sen laajentamisessa ja käyttöönotossa.”

(Kuva Hycamite) Hycamiten toimitusjohtaja Laura Rahikka uskoo Hulteberg-yhteistyön vahvistavan yrityksen osaamista entisestään.

Aiheesta aiemmin:

Vedyntuottaja Hycamite sai uusia kansainvälisiä sijoittajia

Hycamitelle aiesopimus vihreän vedyn myynnistä – ostajana kobolttiyhtiö Jervois

Hycamite käynnisti vedyntuotannon testilaitoksen

Kokkolaan vedyntuotannon pilottilaitos

Lue myös:

Aurinko valaisee vetytaloutta

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia