Luma-viikoilla jaetaan oivaltamisen ja oppimisen iloa

Vuoden 2023 helmikuu käynnistyy valtakunnallisilla Luma-viikoilla.

Luma-keskus Suomi -verkoston pyöreiden vuosien kunniaksi luonnontieteisiin ja matematiikkaan liittyvää toimintaa järjestetään eri puolilla maata kymmenenä päivänä eli 1.–10. helmikuuta.

Alueellisten Luma-keskusten lisäksi mukaan voivat lähteä kaikki koulut ja oppimisyhteisöt. Ohjelmaa on tarjolla sekä fyysisissä työpajoissa että erityisesti verkon kautta.

Esimerkiksi 2. helmikuuta pidettävä webinaari esittelee materiaalipaketin, jonka avulla lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan mikrobien maailman ja bakteereihin biotaiteen työkaluina. Koulut voivat myös tilata itselleen satsin biotaidebakteereita.

Lounais-Suomen Luma-keskus järjestää Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa kaksi virtuaalikierrosta, joista ensimmäisellä autetaan eksynyt sammakko kotiin ja toisella tutustutaan kiinnostavien kasvien salaisuuksiin.

Maagisia mustikoita ja globaaleja sankareita

Luma-keskus Lappi julkistaa Luma-viikoilla ideoimansa työpajan Maagiset mustikat, joka yhdistää kemiaa, geometriaa ja kuvataidetta. Työpaja on helposti toteutettavissa kouluissa ja kotona

Luma-keskus Pohjanmaa on puolestaan kehittänyt 3.–6.-luokkalaisille suunnatun kestävän kehityksen lautapelin. Globaalit sankarit -pelissä kierretään maailmaa ja ratkotaan erilaisia kulttuureihin, kestävään kehitykseen, energiaan ja luontoon liittyviä tehtäviä.

Luma-viikkojen jatkuvasti täydentyvään ohjelmaan voi tutustua täällä.

(Kuva Luma-keskus Suomi) Luma-keskus Suomi on palkittu 11 yliopiston tiedekasvatuksen verkosto, joka kannustaa lapsia ja nuoria innostumaan luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta monin eri keinoin, kuten tiedeluokkien ja työpajojen avulla.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia