Nightingalen analyysiteknologiaa ja riskiennustemalleja voidaan hyödyntää muun muassa työterveyshuollossa. Kuva: Nightingale Health.

Nightingale Health etenee Yhdysvalloissa – tuo verianalytiikkaansa myös suomalaisiin työterveystarkastuksiin

Verianalytiikkaan ja terveysriskien tunnistamiseen erikoistunut suomalaisyhtiö Nightingale Health perustaa laboratorion Yhdysvaltoihin.

Laboratorion ensimmäiseksi asiakkaaksi on ilmoittautunut yksilöllistetyn lääketieteen instituutti Englander Institute for Precision Medicine.

Hoitoja muun muassa syöpään ja sydän- ja verisuonisairauksiin kehittävä instituutti toimii Yhdysvaltain lisäksi Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Nightingalen ja Englander-instituutin yhteistyön tavoitteena on saada suomalaisyrityksen verianalyysitekniikka terveydenhuollon käyttöön USA:ssa.

”Terveydenhuollon uusi aikakausi”

Nightingalen teknologialla tutkitaan verinäytteistä lukuisia merkkiaineita ja ennakoidaan niiden perusteella ihmisen riskiä sairastua eri tauteihin.

”Yksilöllistettyä lääketiedettä edistävä pilottiprojektimme käynnistää uuden aikakauden terveydenhuollossa”, sanoo Englander-instituutin johtaja Olivier Elemento.

”Visiomme on käyttää aineenvaihdunnasta kertovia veren merkkiaineita yksilöllisten hoitojen kehittämisessä ja auttaa potilaita ympäri maailman.”

Maailmanmarkkinoille tähtäävällä Nightingalella on ennestään laboratoriot Isossa-Britanniassa, Japanissa ja Singaporessa.

Merkittävä sopimus toisenkin amerikkalaisyhtiön kanssa

Nightingale on hiljattain solminut yhteistyösopimuksen myös Kaiser Foundation Health Plan Inc:n kanssa.

Sopimuksen mukaan suomalaisyritys analysoi 50 000 yhdysvaltalaista verinäytettä ja toimittaa tulokset Kaiser Permanente Research Bankille, joka on maan suurimpia biopankkeja.

Kaiser Foundation Health Plan, Kaiser Foundation -sairaalat ja tytäryhtiöt sekä Permanente Medical Group muodostavat puolestaan yhden maan laajimmista terveydenhuoltojärjestelmistä.

Biopankkien kautta työterveystarkastuksiin

Helsinkiläisen Nightingale Healthin strategiana on osoittaa teknologiansa hyödyt ensin biopankeissa.

Euroopassa Nightingale on jo tuonut tutkijoiden saataville Britannian biopankin 500 000 verinäytteen analyysitulokset.

Yhtiö on myös aloittanut ensimmäisen kansallisen mitan projektinsa Suomen suurimman yksityisen terveydenhuollon toimijan Terveystalon kanssa.

Terveystalo hyödyntää Nightingalen analysoimia veren merkkiaineita ja niiden perusteella tehtäviä sairastumisriskiarvioita työterveystarkastuksissa, jotka kattavat noin 30 prosenttia suomalaisesta työvoimasta.

Aiheesta aiemmin:

Nightingale Health sai ensimmäisen tilauksen Afrikasta – analysoi ugandalaisen väestötutkimuksen verinäytteet

Suomalaisen Nightingale Healthin verianalytiikan teknologia etenee Kaakkois-Aasian markkinoilla

Verianalyysi ennakoi krooniset sairaudet


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia