Alkuaineanalyysiin nopeutta ja tehoa – unelmat toteen märkäpoltossa

Näytteen esikäsittely vaatii usein paljon enemmän aikaa ja työtä kuin itse analyysi. Ratkaisu on uuden sukupolven mikroaaltomärkäpolttolaitteisto BLADE.

”Alkuaineanalytiikassa työläs esikäsittely muodostuu helposti pullonkaulaksi varsinaiselle analyysille”, Hosmed Oy:n tuotepäällikkö Petra Honkavirta sanoo.

Mikroaaltomärkäpoltossa näyte hajotetaan ja liuotetaan korkeassa lämpötilassa ja suljetussa tilassa mikroaaltojen ja voimakkaiden happojen avulla.

Alan pioneeri CEM Corporation on nostanut mikroaaltomärkäpolton ja sen tuomat mahdollisuudet ennennäkemättömälle tasolle uudella BLADE-laitteistollaan, jonka suorituskyky ei jätä ketään kylmäksi.

BLADE soveltuu kaikkiin tilanteisiin ja kaikenlaisille näytteille.

BLADE on moderni ja äärimmäisen helppokäyttöinen laite, joka toimii yhtä hyvin rutiinityössä kuin poikkeaville näytteille. Ovatpa näytteet vettä, elintarvikkeita, öljyä, muovia tai katalyytteja, saat valmiit ohjeet hapon ja sopivan näytemäärän valitsemiseen.

”Voisi melkein kuvitella, että laboratorioon on tullut uusi asiantuntija”, Honkavirta naurahtaa.

Arvokasta ajansäästöä

Aika on arvokasta, ja nykylaboratorion henkilökunnalla on usein samaan aikaan monta rautaa tulessa. BLADE on lyömättömän nopea yhtä lailla helppojen kuin vaikeiden näytteiden käsittelyssä: märkäpolttoaika jäähdytyksineen on jopa alle kuusi minuuttia.

Märkäpoltettava näyte voidaan punnita suoraan viivakoodattuun kvartsiputkeen, jolloin näytekohtaiset punnitustulokset voidaan siirtää automaattisesti LIMSiin. Ohjelmisto täyttää lääketeollisuuden vaatimukset tiedonhallinnan osalta.

BLADE soveltuu Honkavirran mukaan kaikkiin tilanteisiin.

”Kvartsiputki toimii kaikille näytteille, ja teflonsisusta voidaan hyödyntää, jos käytetään vetyfluoridihappoa. Märkäpoltto toteutetaan täysin automaattisesti ja turvallisesti näyte kerrallaan suljetussa kammiossa. Putken ulkopinta säilyy koko käsittelyn ajan täysin kuivana.”

Näytteet voivat olla samanlaisia tai aivan erilaisia, eikä niiden välillä ole ristiinkontaminaatiota. Märkäpolton jälkeen näytteet voidaan laimentaa suoraan näyteputkissaan, jolloin ei tarvita erillisiä mittapulloja.

”Aivan kuin laboratorioon tulisi uusi asiantuntija”, Petra Honkavirta kuvailee mullistavaa laiteuutuutta. Kuva Heidi Koivunen

Mahdollisuus seurata märkäpolttoa reaaliajassa kameran välityksellä antaa paljon lisätietoa hajotuksen eri vaiheista. Hyvälaatuisia kuvia voidaan liittää jälkikäteen myös raportteihin.

”Käyttäjän ei tarvitse lukita astioita tai kammiota käsittelyn yhteydessä, mikä sekin nopeuttaa työskentelyä. Laite täyttää kaikki käyttäjän toiveet ja vapauttaa kallisarvoista aikaa muihin töihin”, Honkavirta summaa.

Lue lisää laiteuutuudesta

Pyydä lisätietoja: petra.honkavirta(at)hosmed.fi, puh. 020 775 6338, www.hosmed.fi.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia