Uutuusmakeisia ei voi nimittää suklaakonvehdeiksi, koska ne eivät sisällä maitoa. Sen sijaan niissä on runsaasti kaakaota ja kauraa. Kuva: Fazer.

Fazerin uudet kaura-kaakaokonvehdit syntyvät tuotannon ylijäämästä ja sivuvirroista

Fazer tuo pilottimyyntiin uutuuskonvehdin, joka tehdään yhtiön tuotantoylijäämästä ja sivuvirrasta.

Taste the Future Oat Choco toffee -nimiset konvehdit valmistetaan alipainoisista Oat Choco -kauralevyistä, jotka sisältävät myös Arriba-kaakaota.

Sydämenmuotoiset konvehdit täytetään toffeella, jossa on mukana kaurajuoman tuotannon sivuvirtana muodostuvaa okaraa. Okarassa on paljon kauran hyviä ainesosia.

Konvehdit eivät sisällä palmuöljyä, jonka Fazer on sitoutunut poistamaan kaikista makeis- ja keksituotteistaan vuoden 2026 loppuun mennessä.

Vegaaniset konvehdit pakataan biohajoavaan rasiaan, joka on tehty kompostoitavista materiaaleista.

Jatkokehitys kuluttajapalautteen perusteella

Rajoitettu erä käsintehtyjä kaura-kaakaokonvehteja tuli myyntiin 6. toukokuuta Fazerin Kluuvikadun kahvilaan Helsingissä, yhtiön  vierailukeskukseen Vantaalla sekä joihinkin ruotsalaismyymäläihin.

Lisäksi uutuutta saa Fazer Store -verkkokaupasta.

Pilottimyynnin aikana Fazer kerää kuluttajapalautetta tuotteen jatkokehitystä varten.

Lue myös:

Ilmasta kaapattu soleiiniproteiini löysi tiensä Fazerin suklaaseen – myynti käyntiin Singaporessa

Fazer kehitti sivuvirrastaan uuden raaka-aineen – kauraproteiini sopii moneen käyttöön

Suklaata bioreaktorista – Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä

Fazerin voitokas innovaatio – ksylitolia kauran kuorista


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla messulippupaketin arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia