Infinited Fiberin kuitutehtaan rakentaminen käyntiin syksyllä – projektinjohtajaksi Rejlers

Kuituyhtiö Infinited Fiber Company on valinnut tehdashankkeensa toteuttajaksi insinööritoimisto Rejlersin. Rejlers vastaa rakentamisen johdosta ja suunnittelusta. Rakennustöiden Kemin Veitsiluodossa on määrä käynnistyä syksyllä 2023.

Rejlers toimittaa hankkeeseen projektijohdon ja suunnittelun EPCM-mallilla (engineering, procurement, construction management). Tilauksen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Projektin arvioitu kesto on 22 kuukautta. Hankkeen valmistelu alkaa kevään aikana ja rakentaminen loppuvuodesta 2023. Tehtaan on tarkoitus aloittaa tuotetoimitukset tammikuussa 2026.

”Rejlersin valinta 400 miljoonan euron lippulaivatehdashankkeemme EPCM-kumppaniksi oli tarkan valintaprosessin tulos”, sanoo Infinited Fiberin toimitusjohtaja Petri Alava.

”Heidän johtava asiantuntemuksensa vaativien EPCM-hankkeiden toimittajana varmistaa, että he ovat oikea kumppani auttamaan meitä maailman ensimmäisen kaupallisen mittakaavan Infinna-kuitutehtaan rakentamisessa.”

Uusiokuitua tekstiilijätteestä ja vaikka vehnänoljista

Infinited Fiber tuottaa tekstiiliteollisuuden jätteestä laadukasta uusiokuitua patentoimallaan teknologialla, jonka juuret vievät VTT:n tutkimusprofessorin Ali Harlinin johtaman tutkijaryhmän työhön. Yhtiön pilottituotanto on tapahtunut VTT:n koeympäristössä Bioruukissa.

Teknologiasssa jäte hajotetaan molekyylitasolle asti ja rakennetaan sitten uudelleen selluloosakarbamaattikuiduksi, joka vastaa ominaisuuksiltaan neitseellistä puuvillaa.

Jätetekstiilien lisäksi uusiokuidun raaka-aineena voidaan hyödyntää myös muita runsaasti selluloosaa sisältäviä jätevirtoja, kuten pahvia, paperia ja jopa vehnän- ja riisinolkia.

Infinited Fiberin Kemin tuotantolaitos rakennetaan lakkautetun paperitehtaan tiloihin. Tehtaan vuosikapasiteetiksi tulee 30 000 tonnia uusiokuitua. Määrä riittää esimerkiksi sataan miljoonaan T-paitaan. Suurin osa tuotannosta on myyty jo ennakkoon maailman johtaville muotiyrityksille.

Päivi Ikonen

(Kuva Fanny Haga) Infinited Fiberin ekokuitua ovat tilanneet muun muassa Zara-vaatemerkin takana oleva espanjalainen Inditex, ruotsalainen H&M sekä amerikkalaiset Bestseller, Patagonia ja PVH, jonka brändeihin kuuluvat Calvin Klein ja Tommy Hilfinger.

Aiheesta aiemmin:

”Loppumattoman” ekokuidun valmistajat Petri Alava ja Ali Harlin saivat Sinisen pallon

Infinited Fiberin kuitutehdas Kemin Veitsiluotoon

Lumpusta uutta kuitua – Infinited Fiberin tehdas käyntiin 2024

Selluloosassa on Suomen tekstiilialan sauma

Suomalainen puuvillan korvaaja pian markkinoille

Espoossa tehdään tuuraajaa puuvillalle


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia