Lääkekehitysyritys DelSiTechille valmistui oma puhdastila – hakee lääketehdaslupaa

Turkulaisen DelSiTechin uusi puhdastila sijaitsee Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Kupittaalla. Korkeimman luokan puhdastilassa voidaan valmistaa esimerkiksi steriilituotteita ruiskuissa injektioita varten.

”Oman steriilivalmistustilan valmistuminen on merkittävä virstanpylväs DelSiTechille”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Lasse Leino.

Leinon mukaan puhdastila nopeuttaa huomattavasti DelSiTechin omien lääketuotteiden kehitystä ja kaupallistamista ja vähentää riippuvuutta ulkopuolisista sopimusvalmistajista.

”DelSiTechin silikateknologiaan perustuvien tuotteiden valmistus puhdastilassa vaatii erityisosaamista, jota ei ole helposti saatavana ostopalveluna. Olemme panostaneet viimeisen reilun vuoden aikana vahvasti henkilökunnan osaamiseen valmistuksessa, laitteisiin ja tietysti itse puhdastilaan.”

Yhtiön tavoitteena on saada valmistusyksikölle lääketehdaslupa vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen DelSiTech voi valmistaa itse omat tutkimuslääkkeensä kliinisiä tutkimuksia varten.

Lisäksi yhtiö aikoo tarjota steriilituotteiden valmistuspalvelua myös kumppaneilleen, sekä nykyisille että tuleville.

DelSiTech kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu yrityksen patentoimaan biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin. Yhtiöllä on myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille.

Opetuskäytöstä tositoimiin

Turun ammattikorkeakouluun rakennettua puhdastilaa on aikaisemmin käytetty myös lääkkeiden valmistukseen, mutta viime vuosina se on ollut opetuskäytössä.

DelSiTech ja ammattikorkeakoulu toteuttivat lääkeyrityksen tarpeiden edellyttämät muutostyöt yhdessä.

”Tämä hanke on ollut malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä yrityksen ja korkeakoulun välillä. Turun ammattikorkeakoulun puhdastilaosaaminen ja myönteinen asenne on ollut ratkaisevan tärkeää valmistustilan saamiseksi käyttöömme”, Lasse Leino sanoo.

Turun ammattikorkeakoulun erityisasiantuntijan Raimo Pärssisen mukaan oppilaitoksen yhteistyö bioalan yritysten kanssa on jatkunut jo yli kaksi vuosikymmentä.

”Yhteistyö vahvistaa verkottumista alan yritysten kanssa ja tukee opetus- ja TKI-toimintaa”, sanoo Pärssinen, jonka mukaan näin toteutuu myös lakiin kirjattu ammattikorkeakoulun aluekehitystehtävä.

 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia