Lehtistipendejä kemian opiskelijoille

Kemia-lehden stipendihanke laajenee. Kaikkiaan 160 kemiaa opiskelevaa nuorta saa luettavakseen lehden vuosikerran. Stipendin lahjoittavat Neste Engineering Solutions Oy ja Pöyry Oyj yhdessä Kemia-lehden kanssa.

Yksi uusista stipendin saajista on helsinkiläinen Aleksi Toivanen, joka opiskelee ensimmäistä vuotta kemian prosessitekniikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Vantaalla ja tuntee olevansa oikealla alalla.

”Olen aina pitänyt laskemisesta ja eksakteista tieteistä. Konkreettista kehitystä ei tapahdu ilman uutta tietoa ja entistä parempia menetelmiä ja käytäntöjä.”

Toivanen hankki jo ennen opintojaan esimieskokemusta armeijassa ja Postin palveluksessa. Tänä keväänä hän vetää vuosikurssinsa opiskelijaprojektia, ja vastuutehtävät kiinnostaisivat myös jatkossa.

”Pidän isoista kokonaisuuksista, hallinnoinnista ja suunnittelusta. Myös ihmisten kanssa työskentely on hauskaa.”

Jatkosuunnitelmissa Toivasella kangastelee opintojen täydentäminen maisteritutkintoon asti.

”Tekisin mielelläni työtä, jossa pystyn vaikuttamaan ja edistämään kestävää kehitystä. Voisin esimerkiksi olla kehittämässä uusia, ympäristölle parempia materiaaleja, tekniikoita tai tuotantolaitoksia.”

”Moniosaajien tarve kasvaa”
Hankkeen tukijat Neste Engineering Solutions Oy ja Pöyry Oyj haluavat lisätä tietoisuutta tarjoamistaan työpaikoista ja uramahdollisuuksista.

”Opiskelijat ovat meille tulevaisuuden ammattilaisia”, painottaa johtaja Tom Lind, teknologia ja uudet ratkaisut, Pöyry Oyj:stä. Kansainvälinen, 40 maassa toimiva konsultointi- ja suunnitteluyritys työllistää Suomessa noin 1 500 työntekijää.

”Pöyryn juuret ovat syvällä metsäteollisuudessa. Sen ympärille on muodostunut merkittävä kokonaisuus, johon sisältyy metsäteollisuuden lisäksi kemian, biojalostuksen ja kaivannaisteollisuuden osaamisalueet.”

”Teknologian nopean kehityksen ja megatrendien yhteisvaikutuksesta moniosaajien tarve kasvaa, ja samalla perinteinen insinöörityö muuttuu enemmän konsultoivaksi osaamisen jakamiseksi.”

Yli tuhat työntekijää työllistävä Neste Engineering Solutions toimii tätä nykyä osana Neste-konsernia. Yhtiö tuottaa suunnittelu- ja projektinjohtopalveluita ja teknologioita sekä Nesteelle että muille asiakkaille.

”Kehitämme vähäpäästöisiä teknologioita, joissa hyödynnetään uusiutuvia raaka-aineita polttoaineiden ja kemikaalien valmistuksessa. Uudet teknologiat tukevat ilmastonmuutoksen ratkaisemista ja kiertotalouden edistämistä”, teknologiajohtaja Marita Niemelä kertoo.

”Etsimme erityisesti prosessi – ja automaatiosuunnittelijoita sekä monipuolisia prosessiteollisuuden ammattilaisia kehittämään alaamme eteenpäin.”

Molemmilla on pitkät perinteet yhteistyöstä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa.
”Tarjoamme kesätyö-, työharjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja ja teemme yhteistyötä useiden ammattioppilaitosten ja yliopistojen kanssa”, Marita Niemelä kuvailee.

Pöyryn yhteistyö ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa sisältää muun muassa koulutusohjelmien kehittämistä, opetusyhteistyötä, opiskelijavierailuja sekä harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkojen järjestämistä.

”Uutuutena olemme käynnistäneet kahden vuoden Pöyry Stars -urapolkuohjelman. Ohjelmaan valitaan noin 60 opiskelijaa, jotka pääsevät Pöyrylle kesä- ja osa-aikatöihin, mahdolliselle ulkomaankomennukselle sekä tekemään diplomi- tai opinnäytetyön”, Tom Lind kertoo.

Nyt ensimmäistä kertaa kemian opiskelijoille jaettavat vuosikerrat laajentavat Kemia-lehden vuonna 2013 käynnistämää stipendihanketta.

Lehden vuosikerralla on palkittu kuuden vuoden aikana yli neljätuhatta kemiassa menestynyttä lukiolaista ja uutta ylioppilaita. Lukiolaisten stipendejä jaetaan yhteistyökumppanien tuella myös tänä keväänä.

Leena Joutsen

(Kuva Vilho Toivanen) ”Valmistuttuani toivoisin pääseväni projektitehtäviin asiantuntijaksi tai päälliköksi”, Aleksi Toivanen suunnittelee.

 


Kiinnostunut stipendistä tai kummikumppanuudesta?
Lue lisää täältä.


 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia