Ympäristöä säästävään hiekankäsittelyteknologiaan erikoistunut Resand Oy on allekirjoittanut palvelusopimuksen iisalmelaisen Suomivalimon kanssa.
Sopimuksen myötä Resand elvyttää ja kierrättää Suomivalimo Oy:n valuprosessissa syntyvää ylijäämähiekkaa uudelleen käytettäväksi.
Suomivalimon hiekan käytön kierrätysaste nousee näin merkittävästi, ja ylijäämähiekan määrä vähenee.
Furaanihartsiteknologiaa hyödyntävä valimo toimittaa sarjavalmistuksena ja yksittäiskappaleina valurautakomponentteja, joiden paino vaihtelee 200 kilosta 6 000 kiloon.
”Asiakkaidemme luotettuna ja paikallisena kumppanina haluamme tarjota tuotteitamme entistäkin laadukkaammin ja ympäristöystävällisemmin”, sanoo Suomivalimon toimitusjohtaja Olli Karhunen.
”Allekirjoittamamme sopimus parantaa hiekan saatavuutta, lisää kierrätysastettamme ja vähentää hiekkakuljetuksia.”
Suomivalimon muotit ja keernat valmistetaan kvartsihiekasta, jota kuluu prosessissa noin 3 000 tonnia vuodessa. Valimon käyttämä neitseellinen hiekka tulee Belgiasta.
Pudottaa päästöjä merkittävästi
Resandin Saas-ratkaisu (Sand As A Service) tarjoaa valimoille kestäviä säästöjä, jotka syntyvät, kun neitseellistä hiekkaa ostetaan ja käytettyä hiekkaa hävitetään vähemmän.
Samalla laskevat myös kuljetus- ja energiakustannukset. Yhtiön mukaan käytetyn hiekan elvyttäminen pienentää hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia.
Nuutajärveläinen Resand tunnettiin aiemmin nimellä Finn Recycling Oy. Yhtiö tavoittelee nykyisellään voimakasta kasvua Euroopassa ja liiketoiminnan laajentamista myös maanosan ulkopuolelle.
(Kuva Suomivalimo) Suomivalimo on palvellut koneenrakennusteollisuutta jo yli sata vuotta.
Aiheesta aiemmin:
Käytetyn valimohiekan uudenveroiseksi elvyttävä Resand Oy laajentaa toimintaansa Saksassa
Finn Recycling panee hiekan kiertämään – suomalaisteknologia lähti valloittamaan Saksaa
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.
Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.
Lue lisää ja tee tilaus täällä.
P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.