Käytetyn valimohiekan uuden veroiseksi elvyttävä Resand Oy laajentaa toimintaansa Saksassa

Valimoiden jätehiekan kierrätykseen erikoistunut teknologiayritys Resand Oy vahvistaa jalansijaansa Saksassa. Uuden Resand Deutschland GmbH:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Carsten Stölting.

Carsten Stölting vastaa Resand Deutschlandin myynnistä ja palveluista sekä Saksan ja Keski-Euroopan markkinoiden kasvustrategiaa tukevan organisaation rakentamisesta.

”Saksan toimintojemme aloittamisen ja äskettäisen Siempelkamp-sopimuksen myötä olemme siirtyneet seuraavalle tasolle kansainvälisen liiketoimintamme rakentamisessa”, kertoo Resand Oy:n toimitusjohtaja Kalle Härkki.

Resand Oy tunnettiin aiemmin nimellä Finn Recycling Oy.

”Resandin teknologia auttaa valimoita pienentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja samalla vähentämään huomattavasti liiketoimintaan liittyviä hiekan käyttökustannuksia”, Carsten Stölting sanoo.

”Ensimmäinen tehtäväni on keskittyä tiimin rakentamiseen ja toimintojen järjestämiseen siten, että ne tukevat suunnitelmiamme tarjota valimoille uusi tapa pienentää valimotoiminnan jätteen suurinta lähdettä.”

Jopa parempaa kuin neitseellinen hiekka

Resand aloitti ensimmäisen kaupallisen hankkeensa Suomen ulkopuolella saksalaisen Siempelkampin kanssa maaliskuussa 2023.

Yhtiön tutkimusta ja tuotekehitystä edistävän tuotantoyksikön toiminnassa on mukana saksalainen Freibergin yliopisto.

Suomalaisyritys on aiemmin hyödyntänyt elvytykseksi kutsumaansa hiekankierrätysteknologiaa useissa hankkeissa kotimaisten valimoiden kanssa.

Patentoidun menetelmän ansiosta ”elvytetty” hiekka on laadultaan jopa parempaa kuin neitseellinen hiekka. Kierrätetty hiekka voidaan uusiokäyttää valimoprosessissa sellaisenaan.

(Kuva Resand) ”Resand Oy on ainutlaatuinen yritys, ja olen iloinen päästessäni mukaan”, sanoo yhtiön Saksan-yksikön toimitusjohtaja Carsten Stölting.

Aiheesta aiemmin:

Finn Recycling panee hiekan kiertämään – suomalaisteknologia lähti valloittamaan Saksaa

Jätehiekka elpyy uudeksi


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia