Solar Foodsin kartta visioi ruuantuotannon mullistusta

Suomalainen ruokateknologian startup-yritys Solar Foods on laatinut maailmankartan, jolla se esittelee uudenlaisen proteiininkasvatuksen parhaat tuotantopaikat.

LUT-yliopiston ja VTT:n tutkimuksesta ponnistava Solar Foods on kehittänyt menetelmän, jolla mikrobit valmistavat ravinteikasta proteiinia ilmakehän hiilidioksidista aurinkosähkön avulla. Näin proteiinia voidaan tuottaa vaikka autiomaassa.

Ruoan uuteen maailmankarttaan on kuvattu sekä ruuantuotannon nykytilanne että tulevaisuuden mahdollisuudet eri maissa.

Yhtiö visioi, että vastaisuudessa ravintoa syntyy myös ääriolosuhteissa, paahtavalla aavikolla, arktisilla alueilla ja jopa avaruudessa.

”Ruoantuotanto on tähän asti ollut riippuvaista viljelykelpoisesta maasta ja ilmasto-olosuhteista. Me tarjoamme ihmiskunnalle aivan uudenlaisen tavan viljellä ja korjata satoa”, kuvailee yhtiön toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pasi Vainikka.

Pilottituote etenee

Solar Foodsin kehittämä, ilman hiilidioksidista tehtävä proteiinituote on saanut nimekseen Solein. Pilottivaiheessa oleva tuote etenee vaiheittain kohti kuluttajien lautasia.

”Tällä hetkellä valmistelemme uuselintarvikelupaa ja suunnittelemme ensimmäisen pienimuotoisen tehtaan rakentamista”, toimitusjohtaja kertoo.

Vainikan mukaan proteiinin kaupallinen valmistus on käynnistymässä vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Alkuvaiheessa tuotantomäärien arvioidaan olevan 5–50 miljoonaa ateriaa vuodessa.”

(Kuva: Solar Foods) Solar Foodsin uusi visualisoitu kartta esittelee eri maiden ruoantuotannon tilanteen nyt ja tulevaisuudessa.

Aiheesta aiemmin:

Ilmakehän pahiksesta ruuanlähde – Solar Foods palkittiin

Solar Foods palkittiin taas – arvokas tunnustus Tanskasta

Hiilidioksidi hyötykäyttöön

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia