Vaarallisten aineiden digitaalista hallintaa

Vaarallisten aineiden hallinta ja kemikaalirekisterin ylläpito ovat lakisääteisiä toimia, joskin usein monimutkaisia prosesseja. Siksi Quenticin, yhden Euroopan johtavista HSEQ- ja ESG-markkinoiden Software as a Service (SaaS) -ratkaisujen palveluntarjoajista, tavoitteena on yksinkertaistaa Vaaralliset aineet -moduulillaan työssä käytettävien ja erityisesti vaarallisten aineiden hallintaa, jotta alan yritykset voivat täyttää lain mukaiset määräykset, minimoida organisatoriset esteet viestinnässä ja kasvattaa luottamusta herättävää läpinäkyvyyttä vaarallisten aineiden käsittelyssä.

Kaikki tarvittavat tiedot klikkauksen päässä

Quenticin Vaaralliset aineet -moduuli kerää kaiken vaarallisiin kemikaaleihin, toimintaohjeisiin ja vaatimustenhallintaan liittyvät tiedot yhteen järjestelmään. Kun vaarallisten aineiden ja tavaroiden käsittely on kemikaalirekisterin avulla johdonmukaista, työtapaturmien, työterveyshaittojen ja ympäristövahinkojen riski pienenee huomattavasti. Käyttöohjeita ylläpitämällä sekä käyttöturvallisuustiedotteilla kommunikoimalla vahinkojen määrä laskee, kustannukset pienenevät ja samalla oikeudellisia riskejä minimoidaan.

Moduuli tukee vaarallisten aineiden käyttötilanteiden tunnistamista ja antaa raamit eri aineiden säilyttämisestä samassa tai eri tilassa. Vaarallisten aineiden käyttötilanteita voidaan Quenticin avulla arvioida ennakkoon, mutta mikäli työntekijä altistuu aineelle, he voivat helposti ilmoittaa tilanteesta jopa paikan päällä mobiilisti. Käyttäjät voivat myös varmistaa ja dokumentoida kuljetusten vastaavan eri kuljetusmuotojen määräyksiä sekä noudattaa moduuliin asetettuja hyväksymisprosesseja helpoin askelin.

Quentic Vaaralliset aineet -moduuli

 

ARBURGin kokemukset

Quenticin pitkäaikainen asiakas, saksalainen koneenrakentaja ARBURG GmbH + Co KG etsi kymmenen vuotta sitten ratkaisua voidakseen käsitellä kasvavaa dataa sekä toimittaa auditointeja tehokkaammin. Vuodesta 2012 lähtien yritys on hyödyntänyt Quenticin Vaaralliset aineet -moduulia ja käsittelee sen avulla tänä päivänä yli 1 000 työainetta ja vaarallista ainetta: kylmävoiteluaineet, maalit, liimat sekä erilaiset öljyt. Tässä keskitetyssä luettelossa kukin aine on merkitty GHS/CLP:n mukaan ja yhdistetty sopivaan käyttöturvallisuustiedotteeseen. Suodattimella käyttäjä löytää heti etsimänsä ainesosat sekä ominaisuudet. Lisäksi Quentic tarkistaa automaattisesti, onko yhteisvarastointi sallittu TRGS 510 -varastointiluokan mukaan. Käyttöturvallisuustiedotteita ei voitu aiemmin käsitellä systemaattisesti, mutta nykyään ne päivitetään säännöllisesti ohjelmiston automaattisen muistitoiminnon ansiosta. Kyselyt toimittajille generoidaan myös automaattisesti.

 

Quentic vahvisti vaarallisten kemikaalien hallinnointia

Syyskuussa 2021 julkaistun ohjelmistopäivityksen 13.2 myötä Quentic vahvisti Vaaralliset aineet -moduuliaan kansainvälisesti. HSEQ-hallinnan (Health, Safety, Environment & Quality) ohjelmistoratkaisu on laajentanut vaarallisten aineiden ryhmittymien tarkastussäännöt sisältämään itsenäisesti konfiguroitavat tallennusluokat, jotta eurooppalaiset käyttäjät voivat hallinnoida vaarallisia kemikaaleja paikallisten määräysten mukaisesti entistä tehokkaammin. Tämän lisäksi vaarallisia kemikaaleja ja niihin liittyviä toimia koskevat turvallisuusohjeistukset on optimoitu vastaamaan myös kansainvälisiä vaatimuksia. Muun muassa ISO 7010 mukaan standardoidut kuvakkeet voidaan nyt integroida turvallisuusohjeisiin.

“Quentic on yksi johtavista HSEQ-hallinnan ohjelmistopalveluntarjoajista ja se on suunniteltu vastaamaan kaikkien toimialojen vaatimuksia, aina keskisuurista yrityksistä kansainvälisesti toimiviin korporaatioihin. Uusien yksilöllisesti konfiguroitavien vaihtoehtojen lisäksi tärkeimmät standardit ovat edelleen integroitu Quenticiin”, sanoo tohtori Mario Lenz, Quenticin Chief Product Officer.

Haluatko kuulla lisää?

Tilaa uutiskirjeemme ja saat infoa tulevista webinaareistamme, opit lisää HSEQ-alasta ja pääset lukemaan asiakastarinoitamme.

Seuraa viikottaisia julkaisujamme LinkedIn-kanavassamme!

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia