Biomateriaaliyritys Brightplus keräsi merkittävän kasvurahoituksen

Vihreän kemian tuotekehitykseen ja biomateriaalien valmistukseen erikoistunut Brightplus Oy on kerännyt 3,85 miljoonan euron kasvurahoituksen. Rahoituskierrosta johti pääomasijoitusyhtiö Nordic Option.

Rahoitukseen osallistuivat myös brittiläinen E.A.T. Holdings, Finnfoamin omistava Niemisen perhe, Pikespo Invest, ohjelmistoyritys Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki, joukko yksityisiä sijoittajia sekä Business Finland.

”Brightplussan erittäin osaava ja kokenut tiimi on kehittänyt patentoidun teknologian, joka hyödyntää teollisuuden sivuvirtoja ja pystyy suorituskyvyllään ja funktionaalisuudellaan vastaamaan eri toimialojen kasvaviin biomateriaalitarpeisiin”, taustoittaa sijoitusta Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela.

”Yrityksen markkinapotentiaali on erittäin merkittävä, sillä valtava määrä yrityksiä etsii parhaillaan fossiilipohjaisille materiaaleille korvaajaa.”

Rahoituksen avulla Brightplus laajentaa tuotekehitys- ja tuotantotilojaan Oulussa ja kasvattaa myös henkilöstömääräänsä.

Monipuolisia materiaaleja fossiilisten muovien tilalle

Brightplus rakentaa monipuolisia biomateriaaleja, joilla korvataan fossiiliperäisiä muoveja. Yrityksen oma teknologia mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden ja teollisuuden sivuvirtojen yhdistämisen molekyylitasolla toiminnallisiksi materiaaleiksi.

Materiaaleja voidaan myös värjätä kotimaisilla luonnonväreillä, kuten värimorsingolla.

Vuonna 2014 perustetulla Brightplusilla on toinen toimipiste Tampereella sekä myyntikonttorit Manchesterissa ja Lissabonissa. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 802 000 euroa.

Nordic Option Oy on pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka pääomistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, Partnera Oyj ja Oulun kaupunki.

(Kuva Brightplus) Brightplus työllistää tätä nykyä 17 henkeä. Määrää voidaan uuden rahoituksen myötä kasvattaa, kertoo toimitusjohtaja Milja Hannu-Kuure.

Lue myös:

Suomalaisyritykset kehittivät ekomateriaalin 3d-tulostukseen

Soijan tähteet muuntuvat biomuoviksi

Kuluttajapakkaukset halutaan käyttää uudelleen – ratkaisut haussa

Punamulta sai haastajan – kestävä sinisoija syntyy bioaineista

Teollisuuden jätevesistä kehitetään kiertotaloustuotteita

Vaahdottamalla uusia keveitä biomateriaaleja


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.


 

 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia