Murtumia korjaavat implantit hajoavat elimistössä ja korvautuvat luulla, joten niitä ei tarvitse poistaa uudella leikkauksella. Kuva: Bioretec Oy.

Bioretec ja Stephen Industries lahjoittavat biohajoavia implantteja ja leikkausinstrumentteja Ukrainaan

Tamperelainen Bioretec Oy ja sen suurin osakkeenomistaja Stephen Industries Inc Oy lahjoittavat erän lääkinnällisiä laitteita Ukrainaan.

Lahjoitukseen kuuluu Bioretecin valmistamia biohajoavia implantteja sekä instrumentteja, jotka riittävät noin 900 leikkaukseen.

Apu perustuu Kiovan ortopedisen traumasairaalan pyyntöön, ja sen perillemenoa koordinoivat suomalaiset ja ukrainalaiset viranomaiset.

”Lähes kaksi vuotta jatkunut sota on aiheuttanut Ukrainassa valtavan määrän inhimillistä kärsimystä”, sanoo Stephen Industriesin hallituksen puheenjohtaja Kustaa Poutiainen.

”Haluamme lahjoituksella osoittaa tukemme ukrainalaisille ja Ukrainan itsenäisyydelle.”

Biohajoavien istukkeiden edelläkävijä

Bioretecin aktiiviset implantit edistävät luun kasvua ja nopeuttavat murtumien paranemista ortopedisten leikkausten jälkeen.

Elimistössä hajoavien istukkeiden etu on, ettei niitä tarvitse poistaa, jolloin leikkausten kokonaistarve vähenee. Samalla terveydenhuollon henkilökunnalla jää enemmän aikaa akuuttiin hoitoon.

”Ukraina on monenlaisen avun tarpeessa ja sen terveydenhuolto toimii äärirajoilla”, muistuttaa Bioretecin toimitusjohtaja Timo Lehtonen.

Tamperelaisyritys kehittää parhaillaan tuoteperhettä, joka perustuu uuden sukupolven vahvoihin biohajoaviin materiaaleihin. Magnesiumseoksen ja hybridikomposiitin lujuus mahdollistaa entistä paremmat leikkaustulokset.

Remeos-tuoteperheen ensimmäinen tuote sai viime vuonna myyntiluvan  Yhdysvalloissa. Eurooppalaisen CE-merkin yhtiö odottaa saavansa tänä keväänä.

Lue myös:

Bioretecille ensimmäisenä maailmassa FDA:n hyväksyntä biohajoavalle metallituotteelle – ruuvi parantaa luunmurtuman

Implanttivalmistaja Bioretecin uudelle hybridikomposiitille patentti Euroopassa

Kustaa Poutiainen: ”Ei Picosun lähtenyt vaan jenkki tuli”


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia