Makeisyhtiö Fazer on esitellyt kolme uutta, soleiinipohjaista proteiinivälipalaa. Uutuudet nähtiin San Franciscossa Future Food-Tech-messuilla, joiden yleisö sai niitä maisteltavakseen.
Välipalojen raaka-aineena toimii toisen suomalaisyrityksen Solar Foodsin Solein-niminen proteiinijauhe, jota tuottavat bioreaktoreissa ilmasta kaapatulla hiilidioksidilla ruokittavat mikrobit.
Solein-jauhe täydentää vegaanisten välipalatuotteiden ravintosisältöä raudalla ja B12-vitamiinilla.
Fazer jatkaa välipalauutuuksiensa hiomista eteenpäin maistatuksessa saadun palautteen pohjalta.
Kokeiltu aiemmin Singaporessa
Fazer on hyödyntänyt soleiiniproteiinia aiemminkin.
Yhtiö lanseerasi viime vuonna Singaporessa Taste the Future Snack Bar -nimisen suklaata muistuttavan makeislevyn, joka sisältää soleiinin lisäksi hasselpähkinää, kuivattuja mansikoita ja rapeita kauranjyviä.
Ilmasta kaapattu soleiiniproteiini löysi tiensä Fazerin suklaaseen – myynti käyntiin Singaporessa
Fazerin tavoitteena on kehittää lisää Solein-pohjaisia tuotteita laajempaa, Euroopassa tapahtuvaa usean tuotteen lanseerausta varten.
Singapore ja Yhdysvallat ovat ensimmäisinä myöntäneet Soleinille uuselintarvikeluvan. Solar Foods odottaa saavansa vastaavan hyväksynnän EU:lta vuonna 2026.
Ilmasta syntyvä suomalaisproteiini maistuu nyt singaporelaisessa suklaajäätelössä
Solar Foodsilta myös oma tuote
”Fazerin esittelemät tuotteet osoittavat, kuinka Solein loistaa edukseen raaka-aineena proteiinijuomissa ja terveellisissä välipaloissa”, sanoo Solar Foodsin kaupallinen johtaja Juan-Manuel Benitez-Garcia.
”Emme malta odottaa, että näemme lisää Soleinia sisältäviä tuotteita kauppojen hyllyillä ja kuluttajien saatavilla kaikkialla maailmassa.”
Fazerin lisäksi myös italialainen KelpEat on hiljattain esitellyt Soleinista valmistettuja tuotteita, jotka yhtiö pyrkii viemään USA:n kuluttajamarkkinoille.
Italialainen ruokainnovaattori nappasi käyttöönsä suomalaisen Solar Foodsin proteiinikeksinnön
Solar Foods kehittää omiakin tuotekonseptejaan, joista ensimmäinen, Solein Protein Bites, esittelee sekin soleiinin toimivuutta proteiinivälipaloissa.
Yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos käynnistyi viime vuonna Vantaalla. Sitä ennen proteiinijauhetta valmisti Espoon koelaitos.
Päivi Ikonen
Lue myös:
Paahdettua viljaa, vadelmia ja mantelia – Fazerin uudet makeislevyt eivät sisällä lainkaan kaakaota
Solar Foodsin ”ilmaproteiini” valloittaa uutta mannerta – aloitti New Yorkin huippuravintolasta
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!