Oman proteiininvalmistusteknologian kehittänyt Solar Foods oyj on esitellyt jälleen uuden tuotteen, proteiinipirtelöjauheen.
Solein Shake – Salty Caramel Edition on suolaisen karamellin makuinen sekoitusvalmis proteiinijauhe, joka on suunniteltu täyttämään päivittäinen proteiinintarve.
Soleiini-nimen saanutta ekologista proteiinia tuottavat bioreaktoreissa mikrobit, joita ruokitaan suoraan ilmasta kaapatulla hiilidioksidilla ja pienellä määrällä ravinteita.
Solar Foods löysi aiemmin tuntemattomat yksisoluiset mikro-organismit Suomen luonnosta.
Tuotantoprosessi pyörii uusiutuvalla sähköllä.
”Solein sopii erityisen hyvin käytettäväksi sekoitusvalmiissa proteiinijauheissa, sillä se sekoittuu hyvin nesteeseen ja tuo juomiin täyteläisyyttä ja herkullisen kermaista koostumusta ilman maitotuotteita”, kuvailee yhtiön kaupallinen johtaja Juan Manuel Benitez-Garcia.

Onnistunut skaalaus mahdollistaa kaupallisen kasvun
Solar Foods kertoo myös, että se on varmistanut pilottilaitoksensa tuotantoparametrit Tehdas 01:ssä eli ensimmäisessä kaupallisen mitan demolaitoksessaan Vantaalla.
Keväällä 2024 avattu Tehdas 01 tuotti proteiinijauhetta jatkuvatoimisesti kahdeksan kuukautta eli sovittuun huoltoseisokkiin asti. Tuotantomäärä oli pilottiin verrattuna satakertainen.
Yhtiön mukaan tämä tarkoittaa, että Lappeenrantaan kaavailtava Tehdas 02 voidaan saada kannattavaksi. Lappeenrannan laitoksen on määrä jälleen satakertaistaa tuotanto.
Solar Foods suunnittelee uutta suurtehdastaan Lappeenrantaan – kapasiteetti satakertaistuu
Tuotannon onnistunut skaalaus mahdollistaa myös Solein-tuotteen kaupallistamisen Yhdysvalloissa.
USA on Singaporen jälkeen toinen maa, jossa suomalaisproteiinin käyttö on sallittu. Uuselintarvikkeen hyväksyntäprosessi EU:ssa on parhaillaan käynnissä.
Päivi Ikonen
Aiheesta aiemmin:
Solar Foodsin proteiinijauhe tuo ytyä uuteen japanilaiseen kukkaisjäätelöön
Solar Foodsin ilmaproteiini valloittaa uutta mannerta – aloitti New Yorkin huippuravintolasta
Ilmasta syntyvä suomalaisproteiini maistuu nyt singaporelaisessa suklaajäätelössä
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!