Koivun kuorta erityisesti kosmetiikan ainesosiksi jalostava kokkolalainen Innomost on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Tiina Benskyn.
Tiina Benskyllä on yli 20 vuoden kokemus kauneus- ja hyvinvointialalta, ja hän on toiminut monissa johtotehtävissä liiketoiminnan kehityksestä markkinointiin.
Bensky siirtyy Innomostiin Lumenesta, jossa hän on toteuttanut muun muassa brändiuudistuksen. Ennen Lumenea hän työskenteli L’Orealissa.
Bensky on toiminut myös sekä Kemianteollisuus ry:n että Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n hallituksissa.
Innomostin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Selkälä jatkaa yrityksen teknologiajohtajana Benskyn aloitettua uudessa työssään.
”Kunnianhimoiset tavoitteet ja kova kasvukäyrä”
Benskyn mukaan on innostavaa olla mukana nopeasti kasvavassa yrityksessä, joka ajaa usean toimialan vihreää siirtymää.
”On virkistävää hypätä isoista yrityksistä suhteellisen nuoren yrityksen puikkoihin, jossa pääsen haastamaan itseäni uusilla asioilla”, Bensky sanoo tiedotteessa.
”Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet ja kova kasvukäyrä, joita tukevat nykyiset asiakkaat sekä kehittynyt ja patentoitu teknologia.”
Lisäarvoa metsäteollisuuden sivuvirroille
Innomost on rakentanut prosessin, jolla se jalostaa sertifioiduista metsäteollisuuden sivuvirroista saatavaa koivun kuorta biopohjaisiksi tuotteiksi.
Yhtiön pilottitehdas Kokkolassa käsittelee vuosittain miljoona kuorikiloa. Määrästä syntyy noin kymmenen tonnia valmiita tuotteita.
Seuraava askel on yhtiön mukaan laitoksen kasvattaminen demotehtaaksi, jolloin tuotantokapasiteetti nousee jopa 300 tonniin vuodessa.
Innomost kertoo käyneensä jo useita lupaavia keskusteluja yhteistyöstä kosmetiikkajättien ja muiden isojen teollisten toimijoiden kanssa.
Meikeistä pinnoitteisiin
Innomostin betuliini- ja suberiinituotteet ovat ominaisuuksiltaan muun muassa suojaavia, antioksidanttisia sekä ihoa rauhoittavia ja tulehduksilta suojaavia.
Kosmetiikkakäytössä tuotteet sopivat ihon-, hiusten-, suun- ja vartalonhoitoon sekä meikkeihin.
Betuliinilla on lisäksi mahdollista korvata synteettisiä valkoisia pigmenttejä.
Vahamaista, vettähylkivää suberiinia voidaan puolestaan käyttää myös pinnoitteena esimerkiksi pakkaus- ja pahviteollisuudessa.
”Tuotteet täyttävät uuden lainsäädännön vaatimukset”
EU:n lainsäädäntö on kestävän kehityksen myötä tiukentumassa haitallisten raaka-aineiden, kuten titaanioksidin ja mikromuovien osalta.
”Tämän seurauksena koko kemianteollisuus kaipaa kipeästi turvallisia ja luonnonmukaisia vaihtoehtoja”, Bensky sanoo.
Innomostin tuotteet tarjoavat hänen mukaansa jopa paremmat toiminnallisuudet ja tuoteturvallisuuden kuin synteettiset vaihtoehdot.
”Asiakkaamme voivat huokaista helpotuksesta, sillä meidän jalostusketjumme on täysin läpinäkyvä ja täyttää nykyisen ja tulevan lainsäädännön vaatimukset.”
Päivi Ikonen
Aiheesta aiemmin:
Koivun kuori taipuu moneksi – Innomost rakensi betuliinista ainesosan valkoiseen pigmenttiin
Innomost keräsi lisää rahoitusta – koivunkuoresta syntyy kosmetiikan ainesosia
Koivun kuorta jalostavan Innomostin pilottilaitos etenee
Innomost tekee koivusta kosmetiikkaa
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!