Polttoainetta jätteistä – Nesteen innovaattorit toivat Euroopan keksintökilpailun voiton Suomeen

Nesteen tiimi on saanut vuoden 2023 Eurooppalaisen keksintöpalkinnon. Arvostetun tunnustuksen myöntää Euroopan patenttivirasto.

Palkinto Nesteen osaajille tuli teollisuuden kategoriassa, joka on suunnattu eurooppalaisten suuryritysten patentoimien, kaupallisesti menestyneiden teknologioiden keksijöille.

Voitokkaan tiimin muodostavat Pia Bergström (Senior Specialist, Feedstock), Annika Malm (Senior Associate), Jukka Myllyoja (R&D Fellow), Jukka-Pekka Pasanen (Senior Associate) ja Blanka Toukoniitty (Technical Support Lead, Feedstock Growth).

Tiimi palkittiin työstä jätteiden ja tähteiden muuntamiseksi korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Keksijät ovat olleet mukana alueen innovoinnissa ja siihen liittyvissä patenteissa.

”Tunnustus kekseliäisyydelle, intohimoiselle työlle ja sinnikkyydelle”

Voittajatiimi kertoo tiedotteessa arvostavansa palkintoa suuresti.

”Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus”, palkitut sanovat.

”Haluamme sydämellisesti kiittää jokaista yhteistyöhön osallistunutta heidän osaamisestaan, sitoutumisestaan ja vankkumattomasta tuestaan. Ne ovat siivittäneet Nesteen ainutlaatuisiin saavutuksiin jätteiden ja tähteiden muuntamisessa korkealaatuisiksi uusiutuviksi ratkaisuiksi. Meidät on nyt palkittu yhteistyöstämme ja pitkäjänteisistä ponnisteluistamme yhtiön yhteisten tavoitteiden eteen.”

Nesteen innovaatiojohtajan Lars Peter Lindforsin mukaan Eurooppalainen keksintöpalkinto antaa tunnustusta yhtiön innovaatioyhteisön kekseliäisyydelle, intohimoiselle työlle ja sinnikkyydelle tavoitella huippusuorituksia.

”Palkinto vahvistaa sitoutumistamme innovointiin sekä asemaamme alan johtavana toimijana. Tahdon lämpimästi onnitella voittajia palkinnosta ja kiittää heitä heidän panoksestaan yhtiön menestykseen”, Lindfors sanoo.

Neste maailman ykkönen

Neste jalostaa jätteitä, tähteitä ja erilaisia innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien raaka-aineiksi.

Suomalaisyhtiö on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja, joka satsaa myös muovijätteen kemialliseen kierrätykseen.

Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä. Yhtiö aikoo myös vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosenttia vuoteen 2040 mennessä.

(Kuva EPO) Nesteen Annika Malm (vas.), Blanka Toukoniitty, Jukka-Pekka Pasanen, Jukka Myllyoja ja Pia Bergström vastaanottivat palkintonsa Espanjan Valenciassa 4. heinäkuuta järjestetyssä seremoniassa.

Aiheesta aiemmin:

Neste sen teki – suomalainen tiimi ensi kertaa Euroopan keksintökilpailun finaaliin

Lue myös:

Neste vei uusiutuvan dieselinsä Tanskan markkinoille

Nesteeltä vastuullisempia voiteluöljyjä – puolet raaka-aineista uusiutuvia

Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta Wizz Airille

Uudet lastenvaunut syntyvät Nesteen biopohjaisista raaka-aineista


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia