Ruokaa ilmasta – Solar Foods sai ensimmäisen elintarvikelupansa

Suomalainen Solar Foods on saanut yksisoluproteiinilleen uuselintarvikeluvan Singaporessa. Luvan myötä maassa sallitaan Solein-proteiinia sisältävien tuotteiden myynti.

Singaporen elintarvikeviranomaisen myöntämä lupa on nuorelle suomalaisyritykselle ensimmäinen. Yhtiöllä on vastaava lupaprosessi meneillään myös EU:ssa ja Isossa-Britanniassa. Lisäksi se aikoo hakea tuotteelleen uuselintarvikelupaa Yhdysvalloissa.

Solar Foods tuottaa proteiininsa yhdessä LUT-yliopiston kanssa kehittämällään teknologialla, jossa mikrobeja ruokitaan ilmakehästä kaapatulla hiilidioksidilla, vedyllä ja hapella. Tuotantoon ei tarvita yhteyttäviä kasveja eikä viljelymaata.

Bioreaktoreissa syntyvää ravinteikasta, aminohappokoostumukseltaan ihanteellista proteiinijauhetta voidaan käyttää monenlaisissa elintarvikkeissa, esimerkiksi pastassa, leivässä ja levitteissä sekä juomissa ja välipalatuotteissa.

”Yhtä mullistava uutuus kuin peruna”

Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka kuvailee soleiinia yhtä mullistavaksi keksinnöksi kuin aikoinaan perunaa.

”Tuomme ruoan maailmaan täysin uuden ainesosan. Tämä on vedenjakaja”, Vainikka sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa ensimmäisen elintarvikeluvan saaminen on yritykselle suuri päivä ja valtava askel matkalla kohti ruokavallankumousta.

“Olemme viime vuosina testanneet Soleinia huolellisesti hyvin monenlaisissa elintarvikkeissa. Mutta olkoon ruokatuote kuinka innovatiivinen tahansa, sen vaikutuksesta tulee todellisuutta vasta kuluttajien lautasella.”

Solar Foods rakennuttaa parhaillaan ensimmäistä kaupallisen mitan tehdastaan, joka nousee Vantaalle. Tehtaan on määrä käynnistyä vuonna 2024.

(Kuva Solar Foods) Solar Foodsin kullankeltaista proteiinijauhetta voidaan hyödyntää monissa elintarviketuotteissa ja ravintolisissä.

Aiheesta aiemmin:

Uudet proteiinit tulevat – Ruokaa ilmasta ja perkuujätteistä

Solar Foods aloittaa proteiinitehtaansa rakentamisen

Hiilidioksidi hyötykäyttöön

Solar Foodsin kartta visioi ruuantuotannon mullistusta

Solar Foods palkittiin taas – arvokas tunnustus Tanskasta

Ilmakehän pahiksesta ruuanlähde – Solar Foods palkittiin

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia